Inspelning

Allt du behöver veta om en inspelning…

En inspelning kan gå till på många olika sätt. Oftast innebär det att man spelar in sång och ett knippe olika instrument och mixar ihop det till en låt. Men det kan lika gärna vara en speakerröst eller kanske bara sång på en redan förinspelad bakgrund. Oavsett vilket så har Chicken Creek Productions både kunnandet och utrustningen för att hjälpa dig.


Studioinspelning

IMG_4157_ccpChicken Creek Productions har ett tracking room som är riggat med utrustning: trummor, förstärkare, gitarrer, pedaler m.m. Här kan du spela in hela bandet live, eller lägga instrument för instrument. Tekniken möjliggör att tracka antingen live, eller rena instrumentsignaler för senare re-amping (spela in med ett annat ljud vid senare tillfälle). Studion tillhandahåller endast kvalitetsutrustning så som t.ex Premiere trumset, Kemper KPA, Orange & Framus förstärkare, Marshallkabinett, mikrofoner från Shure, Blue, EV, AKG, Cascade m.m.

Inspelningstekniker ingår i priset.

Pris studioinspelning: Offereras


Extern inspelning

12184276_850213381761744_7863308561596701116_o-1När omständigheterna kräver det, så har Chicken Creek Productions portabel inspelningsutrustning. Vi kan med andra ord hitta en lokal som tillför rätt stämning för ditt band och genomföra hela inspelningsfasen där.

Pris extern inspelning: Offereras


Kompisinspelning

IMG_4191Möhippa, svensexa, present, julklapp… jag kallar det för kompisinspelning, för det är ju lite det det handlar om: en inspelning i goda vänners lag där man har väldigt roligt ihop. Detta är en en populär inspelningstyp där en person sjunger till ett känt, eller okänt, bakgrundspår. Här är det upplevelsen som är det primära. Kan man hålla tonen och/eller sjunga i takt är det bara bonus.

En kompisinspelning tar upp till ca 4 timmar totalt och inkluderar allt från “välkommen” till 2st CD i handen och “tack för idag”.

Tidsmässigt är det önskvärt att komma igång kring kl 10-11. Då kan man lägga ca 2 timmar på att lägga sången. Därefter är det lagom att ta en 90-minuterslunch. Medan ni pyser iväg och lunchar mixar jag ihop låten och bränner den på CD. Efter lunchen svänger ni förbi och hämtar era två skivor. Givetvis kan jag skicka skivorna också, eller lösa överlämning vid ett annat tillfälle om ni vill vidare på andra äventyr direkt ifrån studion.

Upp till totalt 8 pers är optimalt. 10-15 pers funkar, men sen börjar det bli både trångt och varmt.

Pris kompisinspelning: Offereras.


Speakerinspelning

IMG_4201En speakerinspelning innebär att du har en text som behöver läsas in. Inspelning går till som så att jag spelar in dig när du läser texten. Man behöver inte läsa felfritt eftersom precis som med t.ex. film kan man göra flera tagningar och i efterhand redigera ihop de bästa tagningarna. Jag jämnar även till nivåskillnader, tar bort kraftiga andningsljud och liknande samt ser till att tajmingen på uppläsningen blir bra.

Inspelningstiden för en sådan här session varierar väldigt mycket. Faktorer som påverkar är t.ex hur långa texterna är, uppläsarens inspelningsvana, hur välrepeterad man är på manuset etc. Men man kan räkna med minst 60 minuters studiojobb per 5 minuter inläsning.

Chicken Creek Productions kan även förmedla speakerinläsning av professionella röster.

Pris speakerinspelning: Offereras